25 Apr

Pudingo pyragas

Seniai seniai, kai sviestas ir kiaušiniai buvo duona kasdieninė 😁, mamytė parsinešė iš savo bendradarbės Irenos pyrago receptą. Mes su mamyte tada kepdavom tik labai paprastus pyragus – obuolinius, morkų, trupininius, o toks va kremiškas, vos ne tortiškas pyragas man buvo naujiena. Tada aš tapau vegane 😀 ir kuriam laikui atsisveikinau su įmantrybėmis virtuvėje. Kol nesupratau, kad beveik viskas yra įmanoma veganiškai. Šiais metais šį pyragą kepiau gal 5 kartus! Ir valgėm jį ne tik mes, Mi ir Do, savo virtuvėje – jį ragavo draugai ir artimieji, ir įvertino labai gerai! Tad metas pagaliau pasidalinti receptu. Veganišku receptu su sviestu, pienu ir kiaušiniais! 😁
Pudingo pyragas ant Velykų stalo
Reikės:
  • 70 g kokosų aliejaus (rafinuoto – bekvapio)
  • 250 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 75 g fruktozės (arba cukraus)
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 30 g moliūgų tyrės (arba obuolių košės)
  • 60 g sojų jogurto
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
  • 1 pakelis pudingo miltelių (aš naudoju Dr. Oetker vanilinį pudingą)
  • 3 v. š. sojų pieno
  • 600 g sojų grietinėlės
  • 70 g cukraus (aš naudoju kokoso palmių žiedų cukrų, jis labai kvepia ir suteikia subtilų karamelinį skonį ir spalvą)
  • 4 obuolių
O originalus receptas buvo toks :))

Originalus receptas
Ką daryti?
  1. Pasiruošti tešlą. Ištirpdyti kokosų aliejų. Į jį supilti Skaityti toliau…

    Via:: Mi ir Do virtuvė