24 Apr

Pavasariškos smidrų salotos

Reikės:

1/2 ryšulėlio smidrų
kelių saujų salotų mix’o (ar kitų Jūsų mėgstamų lapų)
70 g augalinio mocarelos ar graikiško tipo sūrio (naudojau Violife Greek)
saujos vynuoginių pomidoriukų
saujelės žaliųjų alyvuogių be kauliukų
alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
šlakelio citrinos sulčių
druskos
mėgstamų prieskoninių žolelių

Paruošimas:

– nuplaukite smidrus, nulaužykite sumedėjusius kotelius.
– sutrinkite česnaką, į keptuvę įpilkite aliejaus ir pakepinkite ten smidrus su česnaku apie 5 minutes. Baigiant kepti, pašlakstykite citrinos sultimis ir apibarstykite druska.
– į salotų dubenį sudėkite susmulkintas daržoves, alyvuoges ir vegan sūrį.
– iš aliejaus, citrinų sulčių, druskos ir prieskoninių žolelių susimaišykite salotų užpilą.
– ant salotų sudėkite praaušusius smidrus ir supilkite pasiruoštą užpilą.

Skanaus!

Skaityti toliau…

Via:: Ką valgo veganai?