26 Mar

Grikių miltų čirviniai blynai su krapais

Va va, kaip nori skaniai pavalgyti ir dar gražiai, gamini čirvinius blynus, kurie bus ypač sotūs. Šie mūsų šeimos labai mėgstami! Dabar džiaugiuosi, kai galiu kepti su dviguba keptuvę Cloer!

Receptas:
2 puod. žalių grikių miltų
0,5 a.š druskos
6 v.š eko rapsų aliejaus
1 a.š sodos
2 v.š raw obuolių acto
3 v.š krapų (naudojau šaldytus)

Linų sėmenų „kiaušiniui“
2 a.š jau maltų linų sėmenų
6 v.š vandens

Patiekta su naminiu pesto padažu. Receptas čia.

Veiksmas:
1. Pasidarykite linų sėmenų kiaušinį. Viską sumaišykite ir atidėkite į šalį.
2. Miltus sumaišyti su druska.
3. Vandenį sumaišykite su aliejumi, linų sėmenų kiaušiniu ir krapais.
4. Viską sumaišykite kartu, nepamirškite įmaišyti ir krapus.
5. Čirvinę keptuvę patepkite lašeliu aliejaus, įkaitinkite 3/4 tarpe.
6. Dėkite į keptuvę, kepkite kol uždegs du kartus lemputė.
7. Atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Skaityti toliau…

Via:: Vegan Pipiras