14 Mar

Pyragėliai su portobello grybais (dūmo skonio)

Kai randu parduotuvėje įsigyti šviežių portobello grybų, nedvejoju ir iš karto perku. Nes šie grybai man labai skanus yra. Valgome visa šeima. O šie pyragėliai labai gardūs.

Receptas:
3 vnt postobello grybų
1 laimo citrinos sulčių
1 a.š druskos
2 a.š rūkytos paprikos miltelių
4 v.š extra vingin alyvuogių aliejaus
1 pak. sluoksniuotos be mielės tešlos

Veiksmas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180temp.
2. Atvėsinkite sluoksniuotą tešlą, kaip nurodyta ant pakuotės.
3. Grybus nuplaukite.
4. Supjaustykite plonais griežinėliais (jei norite galite ir smulkiau).
5. Iš citrinos išspauskyte sultys, pilkite aliejų, prieskonius ir gerai išmaišykite.
6. Į dubenį kur yra smulkinti grybai pilkite paruoštus prieskonius.
7. Išmaišykite (aš atsargiai maišiau su rankomis), galite palikti pastovėti.
8. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos gabalėlį supjaustykite į kvadratėlius.
9. Priešingus du kampus įpjaukite iki pusės (1cm atstumu nuo kraštų).
10. Dėkite paruoštų grybų, sulenkite įpjautus kraštus.
11. Paruoštus pyragėlius, aptepkite prieskoniais nuo grybų, sumaišytų su šaukštu vandens.
12. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 25min.
13. Atvėsinkite ant grotelių.

Skanaus!

Skaityti toliau…

Via:: Vegan Pipiras