05 Mar

Avinžirnių čirviniai blynai su skaniausiu pievagrybių padažu / GLUTEN FREE

Kartais ir pats paprasčiausias maistas gali tapti vov! Šis patiekalas būtent toks ir yra. Skaniausi pietūs / vakarienė buvo pas mus!

Žiema žiema bėk iš kiemo! Lai žiemą išeina skaniai pavalgant. 🙂 Pabandžiau pagaminti iš avinžirnių miltų čirvinių blynų. Skonis labai puikus, kepė greitai mano 2x čirvinių blynų keptuvėje. Apie ją paskaityti galite čia.

Receptas:

Blynams:

350g avinžirnių miltų

60g eko rapsų aliejaus

1 a.š druskos

300g vandens

1 a.š sodos

2 v.š eko obuolių acto

Grybų padažui:

400g pievagrybių

1 poras

1 a.š druskos

0,5 puod. anakardžių (mirkytų bent 4val)

1,5 puod. vandens

4 v.š mielių dribsnių

Papildomai:

Rukolos

Veiksmas:

Blynams:

1. Aliejų, vandenį sumaišyti drauge.

2. Avinžirnius sumaišyti su druska.

3. Į skystąją dalį pilkite paruoštus avinžirnių miltus.

4. Gerai išmaišykite. Jei lieka gumuliukų, išplakite blenderio / kokteilinės pagalba.

5. Sodą nugesinkite su actu. Greitai pilkite į tešlą.

6. Išmaišykite.

7. Kepimo formą pirmą kartą patepkite aliejumi.

8. Įkaitinkite keptuvę.

9. Pilkite tešlos.

10. Palaukite kol įsijungs lemputė. Taip parodo, kad iškepta. Tačiau reikia kepti dar, nekelkite iš karto, turi pats blynas nukristi / pasilikti ir lengvai išsiimti.

11. Blynai bus traškus.

12. Atvėsinkite ant grotelių.

Padažui:

1. Pievagrybius gerai nuplaukite.

2. Supjaustykite kuo smulkiau.

3. Dėkite į Skaityti toliau…

Via:: Vegan Pipiras