22 Dec

Žuvies skonio falafeliai

Reikia: 250 g avinžirnių, 1,5 šaukštelio Himalajų druskos, 5 šaukštai žuvies prieskonių (česnakai, krapai, saldžioji paprika, juodieji pipirai), rapsų aliejaus kepti.

Tiekti: cukinija, 200 g sultenės lapelių, 1–2 jaunos cukinijos, 250 g vyšninių pomidorų, 2–3 šaukštai sezamų sėklų.

  1. Išmirkytus ir nusausintus avinžirnius išvirkite nesūdytame vandenyje. Atvėsinkite.
  1. Į smulkintuvo indą suberkite avinžirnius, druską ir prieskonius. Sutrinkite iki vientisos masės.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite kepsnelius. Jei spustelėsite, jie bus plokštesni. Kepkite iš abiejų pusių.
  3. Iškepusius falafelius dėkite ant popierinio rankšluosčio – bus traškesni ir ne tokie riebūs.
  4. Paruoškite salotas. Švarius pomidorus perpjaukite pusiau. Cukiniją specialia pjaustykle supjaustykite plonais į makaronus panašiais šiaudeliais.
  5. Į lėkštes dėkite sultenės lapelių, avinžirnių kepsnelių, susukite cukinijos makaronų, pažerkite pomidorų puselių. Patiekalą apibarstykite sezamų sėklomis.

Skanaus!

Skaityti toliau…

Via:: Vegan Pipiras