07 Oct

Makaronai su džiovintais pomidorais ir žemės riešutų padažu

Ruduo – pats darbymetis ne tik žemės ūkyje. Dėl to laiko stoka verčia ieškoti greitų sprendimų – ką gi čia susikonstravus pietums, kad būtų sotu, maistinga ir nesudėtingai bei sparčiai paruošiama?..
Vienas iš tokių patiekalų variantų – makaronai. Makaronų galima pasigaminti kokį šimtą ar tūkstantį skirtingų variantų. Ir valgyti skirtingai kasdien! Šį kartą pagal tai, ką buvo galima rasti šaldytuve ir spintelėje, gimė toks patiekalas – makaronai su džiovintais pomidorais ir žemės riešutų padažu.
Reikės (1 porcijai):

2 tagliatelle makaronų lizdų (naudojau su špinatais)
didelio šaukšto žemės riešutų sviesto
5 džiovintų pomidorų aliejuje
kelių kaparėlių
5 šviežio baziliko lapelių
pagal skonį druskos
Paruošimas:
Užkaisti virti pasūdytą vandenį, o šiam užvirus sudėti virti makaronus.
Kol makaronai verda, pasiruošti padažą – supjaustyti džiovintus pomidorus, susmulkinti baziliką.
Žemės riešutų sviestą proporcija 1:2 sumaišyti su šiltu vandeniu ir gerai išmaišyti, kol taps vienalyte padažo mase.
Išvirusius makaronus (verda jie ~10 minučių) sudėti į lėkštę, apibarstyti džiovintais pomidorais, kaparėliais, baziliku ir aplieti žemės riešutų padažu.
Viskas!
Galite greit sukirsti ir grįžti prie darbų!

Skaityti toliau…

Via:: Ką valgo veganai?