19 Sep

Spagečiai su daržovėmis kokosų padaže

dscf2888

Su makaronais yra toks dalykas, kad jie visi yra iš miltų ir vandens, bet kiekviena forma turi skirtingą skonį. Nežinau, ar tai jau moksliškai paaiškinta, bet kažkodėl taip yra. Mano mėgstamiausios formos yra spaghetti ir fusilli. Taip yra ir todėl, kad beveik visi begliuteniai makaronai LT rinkoje yra spaghetti ir fusilli.

 

Kai sužinojau, kad nebegalėsiu valgyti gliuteno turinčių produktų, pirmiausiai pamąsčiau apie makaronus. Taip, pica irgi yra opus klausimas, bet picos nevalgydavau dažniau nei kartą per savaitę, tad apie ją pagalvojau tik vėliau. Tada pradėjau paieškų procesą ir atradau nemažai pasirinkimo. RIMI, Assorti, Veggo, Livinn, Biosala, Eurovaistinė (nemeluoju, jie dar turi ir kiaušinių pakaitalų ir kitų gerų dalykų), tikraibe.lt ir dar kelios parduotuvės siūlo nemažą asortimentą. Mano subjektyviu požiūriu, kukurūziniai ir avinžirnių makaronai nesiskiria nuo kvietinių (tik ilgiau verda), kynvos šiek tiek beskoniai ir kietesni, o grikių turi specifinį grikių skonį. Labiausiai pamėgau ICA firmos fusilli makaronus iš RIMI, man jie net skanesni nei kvietiniai. Bet šį kartą radau užsilikusių spagečių ir sugalvojau pagamint kažką su jais.
Skaityti toliau…
Via:: Ne vištienos kepsnelis