18 Mar

Brokoliai – Šparagai – Bulbos

IMG_2359

Labai mėgstu trintas sriubas (googlas sako ‘tyrsriubė’. really, VLKK? REALLY?). Kai nebeturėsiu dantų, sukursiu 50 trintų sriubų atspalvių receptų ir išleisiu knygą. Paskutinė trinta sriuba, kurią valgiau, buvo ši. Tinka mažiems pupsiams, seneliams, sergantiems, besimokantiems ir vaikiškai suaugusiųjų vakarienei. Puikiai dera su grietinėle, sūriu ir visais kitais pagardais. Kadangi buvo mėnesio pabaiga ir nebeturėjau eurų tokiems dalykams, tai sriuba buvo be prabangos produktų.

P.S. pagal savo poreikius galite pritaikyti daržovių kiekius panašiomis proporcijomis. Arba visai jų nepaisyti ir išrasti kažką naujo. Būkit kūrybingi.

KĄ DĖJAU

  • Pusę brokolio (žiedynus ir kotelį)
  • 4 didelius šparagų kotelius
  • 3 dideles bulves
  • nedidelį svogūną
  • 600ml sultinio
  • ciberžolės ir pipirų (daug, jei irgi mėgstat aštrius pojūčius)

KĄ DARIAU

  • įpyliau aliejaus į puodą ir jame apkepiau pjaustytą svogūną
  • kol kepė svogūnas, supjausčiau gabaliukais bulves ir sudėjau jas į puodą, kad trumpai (3-4min) apšiltų su svogūnais
  • įpyliau vandens, sultinio miltelių ir įbėriau prieskonių (jei neturit sultinio kubelių ar miltelių, įberkit visokių prieskonių ir viskas)
  • supjausčiau šparagus trečdalio piršto ilgio ritiniais, nupjoviau kotelius nuo brokolių ir sudėjau į puodą po 10min nuo bulvių virimo pradžios (kažkoks sudėtingas sakinys)
  • leidau viskam pavirti dar 5min ir tada sudėjau brokolio žiedynus į sriubą (žiedynams užtenka 3min, todėl juos reikia dėti paskutinius)
  • po 3min viską supyliau į blenderį, jį įjungiau ir gavosi trinta sriuba (galima tai padaryti ir Skaityti toliau…

    Via:: Ne vištienos kepsnelis